top of page

Vashti Hunter

violonçel

-

MBRETËRIA E BASHKUAR/GJERMANI

NewSolo.jpg

I lindur në Londër në një familje muzikore, violonçelisti Vashti Hunter aktualisht ndodhet në Berlin dhe gëzon një karrierë të gjithanshme si solist dhe muzikant dhome, duke u ftuar rregullisht për të luajtur në disa nga festivalet kryesore muzikore dhe sallat e koncerteve në botë. Ajo është violonçelistja e parë britanike që është vlerësuar ndonjëherë me një çmim në Konkursin Ndërkombëtar të Cello "Pranvera e Pragës" në historinë e tij 65-vjeçare.

 

Pikat kryesore të sezonit të ardhshëm përfshijnë shfaqjet në Wigmore Hall dhe LSO St.Lukes në Londër, një turne në SHBA dhe një rikthim në Royal Festival Hall, ku ajo do të luajë koncertin e violonçelit Haydn në C Major. Ajo do të paraqitet gjithashtu në Festivalin Lockenhaus në Austri dhe në Filharmoninë e Essenit në Gjermani me artisten e brezit të ri të BBC, soprano Katharina Konradi.

 

Vashti ka performuar në salla prestigjioze në të gjithë Evropën, duke përfshirë Sallën Wigmore në Londër, Schoenbrunn Palace në Vjenë, Rudolfinum Pragë, Salle Moliere në Lion, Filarmoninë dhe Pierre Boulez Saal në Berlin. Ajo ka luajtur si soliste me orkestra si Orkestra Simfonike e Göttingen, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Pilsen Philharmonic dhe CHAARTS dhe ka punuar me dirigjentë si Gabor TákácsNagy dhe Antonello Manacorda.

 

Shumë i kërkuar si solist dhe muzikant i dhomës, Vashti ka qenë i ftuar në festivale të rëndësishme si PODIUM, Lockenhaus, Ernen, Davos, Heidelberger Frühling, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Prussia Cove Open Chamber Music UK, Boswiler Sommer Music Festival dhe Shanghai . Ajo ka bashkëpunuar me artistë të shquar duke përfshirë Steven Isserlis, Martha Argerich, Ivry Gitlis, Pekka Kuusisto, Ilya Gringolts, Erich Hörbarth, Nicolas Altstaed dhe Vilde Frang. Në vitin 2010 Vashti bashkëthemeloi Trio Gaspard së bashku me violinistin greko-shqiptar Jonian Ilias Kadesha dhe pianistin gjermano-britanik Nicholas Rimmer. Treshja e pianos ka fituar çmimet e para në garat ndërkombëtare 'Haydn' dhe 'Joachim' dhe performon rregullisht në disa nga sallat më të rëndësishme të botës.

 

Një orkestrale me përvojë, ajo është ftuar si violonçeliste e ftuar e Orkestrës Filarmonike Olso, Orkestrës Skoceze të Dhomës, Camerata Salzburg, Camerata Bern, Amsterdam Sinfonietta dhe Orkestrës Australiane të Dhomës. Ajo është violonçelistja kryesore e Kammerakadamie Potsdam dhe ftohet rregullisht të luajë me Orkestrën e Dhomës së Evropës.

 

Në vitin 2015 Vashti përfundoi një diplomë 'Konzertexamen' me Leonid Gorokhov në Hannover, ku u mbështet nga çmime bujare nga Leverhulme Trust dhe Deutsche Stiftung Musikleben. Ajo studioi muzikën e dhomës me Hatto Beyerle, ndoqi Akademinë Evropiane të Muzikës së Dhomës dhe studioi për shumë vite me Steven Isserlis në IMS Prussia Cove.

 

Midis 2017 dhe 2019 ajo dha mësim muzikë dhome në Kolegjin Mbretëror të Muzikës Veriore në Mançester dhe violonçel në Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover.

bottom of page