top of page

Pablo Hernán Benedi

VIOLINË / VIOLE

-

SPANJË

Pablo Photo Verena .jpeg

Pablo Hernán Benedí lindi në Madrid, Spanjë, në vitin 1991.  Ai studioi në Padre Antonio Soler Konservatori në San Lorenzo de El Escorial me Fernando Rius dhe Polina Kotliarskaya, përpara se të shkonte  në Londër në 2009 për të studiuar në Guildhall School of Music and Drama me David Takeno dhe András Keller i mbështetur nga një  bursa prej  Fondit të Bursave Martin Musical, Juventudes Musicales dhe La Caixa.

Që nga viti 2010  është  anëtar i Kuartetit Chiaroscuro, i formuar nga Alina Ibragimova, Emilie Hornlund dhe Claire Thirion. Kuarteti Chiaroscuro është një nga kuartetet e rinj me projeksion ndërkombëtar të sotëm. Kuarteti luan me  vegla të epokës duke eksploruar repertorin e klasicizmit dhe romantizmit të hershëm. Ata kanë dhënë recitale në ambiente si Konzerthaus i Vjenës, Berlin Konzerthaus, Carnegie Hall, seri recitale në Vankuver, Boulez Saal, Stokholm Konzerhuse, Edinburg Festivali, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall Londër, Festivali Grafenegg, Sage Gasteshead, Auditorium du Louvre, Fondacioni Gulbenkian ndër të tjera.

Ata kanë bashkëpunuar me Kristian Bezuidenhout, Nicola Bladeyrou, Christian Poltera, Trevor Pinnok, Malcom Bilson dhe Critophe Coin e janë nderuar me  çmime dhe vlerësime të shumta për regjistrimet e tyre. Që nga viti 2016 ata nisin një projekt me kompania diskografike BIS, pasi ka regjistruar Haydn op.20 dhe op.76 dhe një CD të Schubert me "Vdekja dhe Maiden” dhe po incizojnë integralin e kuartetit të Bethoven.

Pablo është një anëtar themelues i Trio Isimsiz, një trio - piano e formuar në Shkollën Guildhall, ku tre anëtarët ishin studentë. Treshja ka fituar një reputacion pasi fitoi audicionet e YCAT duke filluar të përfaqësohet prej tyre. Fitues të konkurseve të shumta si Trondheim, MMSF Filarmonia dhe Haydn Vjena, ata fillojnë të vendosen në skenat e Mbretërisë së Bashkuar dhe evropiane.Kanë luajtur në Festivalin Mecklenburg-Vorpomen dhe kanë qenë pjestarë  të Qendrës Aldeburgh ku rikthehen në festival për herë të tretë këtë vit.

Trio  ka marrë pjesë në rezidenca dhe masterklase si në Prussia Cove dhe në Mozarteum në Salzburg, pasi ka punuar me Ferenc Rados, Steven Isserlis, András Keller, András Schiff, Louise Hopkins dhe Anothony Marwood ndër të tjera. Në vitin 2018 ata morën çmimin prestigjioz Borletti Buitoni Trust Fellowship, me të cilin porositën të parën trio piano nga treshja e njohur Francisco Coll, me premierën e saj në CNDM në Madrid dhe në Festivali Aldeburgh gjatë sezonit 21/22, me disa premiera kombëtare që pasojnë.

Si solist, Pablo ka interpretuar me Orkestrën Filarmonike të Londrës, Koncertalen e Budapestit, Mbretërore Sinfonia Veriore, Orkestren e muzikës së  dhomës së Londrës, Orkestra Balthasar Neumann dhe me Kameratën angleze. Ka marrë pjesë edhe në festivale si “Peasmarsh Chamber Music Festival” apo "Festivali Lockenhaus".

Pablo gëzon edhe një karrierë të gjerë  si koncertmaster, që prej nëntorit 2020 është koncertmaster i Balthasar Orkestra Neumann. Ai gjithashtu ka bashkëpunuar me orkestra si drejtues i ftuar si “Swedish Radio Orkestra”, “Concerto Budapest”, “Resonanz Ansambli”, “Royal Northern Sinfonia”, “Orquesta Sinfónica de las Baleares”, “Orquesta Sinfónica de Galicia”, “Leonora Orchestra” ndër të tjera, si dhe  në “Orkestrën e Dhomës së Europës”, ​​“Orchestre Revolutionaire e Romantique” dhe “Arcangelo”.

Që kur u bashkua si udhëheqës i Orkestrës Balthasar Neumann, ai është bërë gjithashtu një nga profesorëte akademisë së  saj, akademi e cila funksionon gjatë gjithë vitit me seminare dhe projekte të ndryshme dhe mësim individual me Akademikët e Orkestrës.

Në vitin 2022 Pablo ishte profesor  në   kurset intensive  prestigjoze  muzike në “Domaine Forget” në Kanada. Që nga viti 2016, Pablo ka qenë një profesor i rregullt vizitor në Kolegjin Mbretëror të Uellsit të Muzikës dhe Dramës në Cardiff dhe në Kolegjin Mbretëror të Muzikës në Londër, duke mbajtur rregullisht klasa master për violinë solo dhe muzikë dhome. Gjithashtu ka marrë pjesë në mësimet në “Akademinë Norvegjeze të Muzikës” dhe në kuadër të Festivali i muzikës së dhomës në West Cork, Bantry në Irlandë.

 

Që nga viti 2020 Pablo është  profesor në   “Forum Musikae” dhe do të japë mësim në festivalet Gstaad, Zermatt Academy dhe Grafenegg.

bottom of page