top of page

Noam Greenberg

PIANO

-

IZRAEL/ ANGLI

thumbnail_Noam_Greenberg_Photo.jpg

Pianisti izraelit Noam Greenberg studioi në Akademinë Rubin në Tel Aviv dhe në Universitetin Yale, përpara se të transferohej në Londër për të studiuar me Maria Curcio. Jeta e tij ndryshoi nga vizita e tij në Seminarin Ndërkombëtar të Muzikantëve Prussia Cove në 2001, për klasat master me Ferenc Rados dhe Andras Schiff. Pasuan shumë mësime me Ferenc Rados në Budapest dhe vizita të rregullta në Seminaret e Muzikës së Dhomës së Hapur në IMS Prussia Cove.

 

Noam tani gëzon një axhente  të ngjeshur koncertesh solo, recitalesh dhe muzike  dhome si në repertorin tradicional ashtu edhe në muzikën  moderne . Ai  është shfaqur në shumë skena evropiane duke përfshirë Hall Wigmore në Londër, Konzerthaus të Vjenës dhe Musikverein, Konzerthaus Berlin, Parco della Musica Roma , Concertgebouw Amsterdam dhe Auditorio Nacional Madrid. Një interpretues i zjarrtë i muzikës bashkëkohore, ai ka dhënë shumë premiera  duke përfshirë Koncertin e Pianos të Ligetit, në një performancë të transmetuar drejtpërdrejt nga Unioni Evropian i Transmetuesve. 

 

Ka marrë pjesë në festivalet e Lucernit, Aldeburgh, Banff, Norfolk, Lapland, Orlando, Schleswig-Holstein, Stage-Barcelona dhe IMS Prussia Cove. Ai jep mësim çdo vit në Burg Fesitritz në Austri dhe gjithashtu ka dhënë kurse master në Shkollën Britten Pearse në Aldeburgh, Kolegjin Mbretëror Verior të Muzikës dhe Hochschule fur Musik në Detmold.

 

Ai është drejtor artistik i festivalit Music at Tresanton, të cilin e themeloi në vitin 2006.

bottom of page