top of page

Meesun Hong Coleman

VIOLINË

-

SHBA

thumbnail_hong-coleman-c-giorgia-bertazzi-1_edited.jpg

 Jeta dhe arsimimi i znj. Hong Coleman filloi në Spartanburg në  Karolinën e Jugut. Një nga tre vajzat e emigrantëve koreanë, ajo studioi  me  bursë  me Dorothy Delay dhe Kurt Sassmannshaus në Koncervatorin e Muzikës në Cincinnati përpara se të përfundonte një diplomë Bachelor në Kompozim muzikor nga Universiteti Princeton, e ndjekur nga një diplomë Master nga Universiteti  Juilliard, ku studioi. me Ronald Copes dhe Robert Mann artistë të   Juilliard Quartett.

Në vitin 2001 ajo shkoi në Berlin si studiuese e Fulbright për të studiuar me Thomas Brandis ku planifikoi të qëndronte  vetëm për një vit por dy dekada më vonë, ajo është ende në Evropë.

Messun Hong Coleman  është një profesoreshë  e pasionuar, muzikante e muzikës së dhomës  dhe lider në disa orkestra të muzikës së dhomës . Ajo është profesoreshë e violinës dhe muzikës së dhomës në Universitetin Anton Bruckner të Linz, si dhe profesoreshë e ftuar në Mozarteum në Salzburg, koncertmaster e Kammerakademie Potsdam dhe Haydn Philharmonie, dhe anëtare e Camerata Bern, ku ajo është gjithashtu një koncertmaster e rregullt  dhe soliste e ftuar.

Ajo i kushton një rëndësi të veçantë jo vetëm integritetit muzikor, por edhe programimit inovativ dhe zhvillimit të audiencës. Si një lider  e ftuar shumë  e kërkuar, ajo drejton rregullisht Orkestrën e Dhomës Mahler, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orkestrën e Dhomës së Shtutgartit, Orkestrën e Dhomës së Mynihut, Orkestrën e Dhomës Skoceze, Kammerorchester Basel, Het Gelders Orkest , Orkestrën e Dhomës Australiane, ndër të tjera.

Si drejtuese orkestrale dhe muzikante dhome, ajo ka bashkëpunuar me solistë të shumtë nga e gjithë bota  muzikore,  që nga baroku në instrumentet e periudhës deri te muzika xhaz dhe eksperimentale. Lista e bashkëpunëtorëve të saj është e gjatë dhe përfshin artistët më të njohur të zhanreve të tyre, për shembull Patricia Kopatschinskaya, Sergio Azzolini, Andras Schiff, Mitsuko Unhide, Steven Isserlis, Isabelle Faust, Jörg Widmann, Heinz Holliger, Gyorgy Kurtag, Nicolas. , Nigel Kennedy, legjenda e tangos Richard Galliano, treshja izraelite e xhazit Avishai Cohen, Ute Lemper.. etj etj.

Ajo gjithashtu ka interpretuar vepra të shumta bashkëkohore, duke bashkëpunuar, interpretuar dhe shpesh herë premierë vepra të kompozitorëve më të shquar të brezit tonë, përfshirë Gyorgy Kurtag. , Jörg Widmann, George Benjamin, David Phillip Hefti, Peter Oetvos etj.

Si soliste dhe muzikante dhome në mbarë botën, ajo është shfaqur në festivale të tilla si Festivali i Salzburgut, Festivali i Gstaad, Festivali i Luzernit, Festivali i Edinburgut, Festivali Aldeburgh, Festivali Schleswig Holstein, Festivali Ojai dhe Festivali Rheingau, duke interpretuar në  salla të tilla të njohura  si Carnegie Hall, Wigmore Hall, Suntory Hall, Vjena Musikverein, Pekin Performing Arts Center dhe Filharmonia e Berlinit.

Ajo është një profesoreshë e ftuar vazhdimisht  në Seminarin Ndërkombëtar të Muzikantëve në Prussia Cove në Cornwall  dhe së fundmi është shfaqur si artiste dhe interpretuese e lartë në Festivalin e njohur të Muzikës Marlboro në Vermont.

Zonja Hong Coleman banon në Salzburg me burrin dhe dy vajzat e saj dhe ajo performon në një  violinë Matteo Goffriller nga viti 1700.

bottom of page