top of page

Lily Francis

VIOLA

-

SHBA/AUSTRI

lily-1.JPG

Lily Francis është një violiniste dhe violiste amerikane me bazë në Austri. Si një nga fitueset më të mira në Konkursin Muzikor ARD 2009 (Violinë) në Mynih, ajo ka performuar me disa nga orkestrat kryesore në Gjermani, duke përfshirë Orkestrën Simfonike të Radios Bavareze, Orkestrën e Dhomës së Mynihut dhe Orkestrën e Radios së Mynihut. Ajo bëri debutimin e saj në Weill Recital Hall në Nju Jork në maj 2008 në serialin Distinctive Debuts dhe është shfaqur si koncertmaster i Orkestrës së Dhomës së Mynihut, Camerata Salzburgut dhe Orkestrës së Dhomës së Vjenës.

 

Si një muzikante e përsosur e dhomës, znj. Francis ishte anëtare e programit të Shoqatës së Muzikës së Dhomës së Lincoln Center CMS Two nga viti 2006-09, i cili e prezantoi atë në koncerte në Alice Tully Hall dhe vende të tjera të njohura në NY.

Që kur u transferua në Austri, ajo  ka bërë turne me Orkestrën e Dhomës së Evropës, ka dhënë mësim në Universitetin Bruckner në Linz, u bashkua me Neue Wiener Konzertsolisten dhe themeloi një grup të ri muzike dhome , Kolektivin Tassilo Chamber. Në vitin 2017, ajo iu bashkua  Universitetit Mozarteum Salzburg, si profesoreshë e violinës.

 

Znj. Francis është shfaqur në festivale në mbarë botën, si Lockenhaus, Marlboro dhe Prussia Cove, dhe ka qenë një partnere e denjë e muzikës së  dhomës së Nicolas Altstaedt, Vilde Frang, Erich Höbarth, Pekka Kuusisto, Thomas Riebl dhe Mitsuko Uchida. E diplomuar në Institutin Curtis dhe Konservatorin e New England  , ka studiuar  me Joseph Silverstein dhe Miriam Fried.

Ajo luan një violinë Pierre Silvestre të vitit 1846 dhe një violë Marco Coppiardi të vitit 2004.

bottom of page