top of page

Indira Rahmatulla

violonçel

-

TURQI/AZERBAXHAN

11S.JPG

E lindur në një familje muzikantësh, Indira filloi studimet e saj për violonçel me prindërit e saj. E diplomuar në Konservatorin e Muzikës Colburn në Los Anxhelos, ajo studioi me Vagram Saradjian në Hjuston, Ronald Leonard në Los Anxhelos dhe më pas me Jean-Guihen Queyras duke përfunduar studimet master dhe diplomën si soliste  në Freiburg, Gjermani. Studimet e saj për muzikën e dhomës  i  ka kryer  si pjesë e Trio Areti në Instituto de Musica de Camara de Reina Sofia de Madrid nën drejtimin e Ralf Gothoni. Përveç kësaj,  ka përfunduar studimet e saj për violonçel barok në Schola Cantorum Basiliensis nën Christophe Coin.

Ka fituar çmime të shumta në konkurse prestigjioze ndërkombëtare, duke përfshirë Konkursin Ndërkombëtar të Cello Aram Khachaturian në Armeni, Luis Sigall International Competition në Kili dhe Pasadena Showcase Instrumental Competition në Los Angeles, Kaliforni.

Si soliste ajo ka interpretuar me Orkestrat anembanë botës, ndër të cilat janë Orkestra Shtetërore Armene në Jerevan, Orkestra Kombëtare Simfonike e Santiago de Kilit, Simfonia Amerikane Rinore, Orkestra Simfonike Torrance në LA, Bilkent Symphony, Orkestra Simfonike Shtetërore e Bursës në Turqi dhe Orkestra de Chambre de Lausanne.

Si muzikante dhome,  ka performuar në bashkëpunim me shumë artistë  të njohur  si Menahem Pressler, Paul Coletti, Sergio Azzolini, Alexander Melnikov dhe Boris Garlitsky dhe është mentoruar nga muzikantë të shquar mes të cilëve janë Arnold Steinhardt, Eldar Nebolsin, Ferenc Rados dhe Tabea. Zimmermann. Ka qenë bashkëpunëtore në fondacionin VillaMusica në Rheinland-Pfalz.

Që nga viti 2015,  është anëtare e Orchester de Chambre de Lausanne në Zvicër dhe performon shpesh me Ansamblin Balthasar-Neumann nën Thomas Hengelbrock, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen dhe Kammerorchester Basel.

 

bottom of page